lördag 29 mars 2014

Det ser lovande ut

Idag har jag gått längs med stranden och lyssnat på fågelsången. Islossningen är inte precis i full gång i viken ännu, men det är öppet vatten närmast land. Och i skogen intill stod jag dubbelvikt och inspekterade: jo, där kommer de. Stråna. Bladen. Nåt sorts ogräs som pickar upp genom det torra fjolårsgräset, och ett annat ogräs som jag kan namnet på: hundfloka. Hurra!

Det börjar ta sig, men man måste erkänna att våren ännu är i sitt jobbigaste skede. Kallt och blåsigt och allting är beige. Och dammet! Stan ser ut som Sahara i sandstorm och mina ögon är konstant igenmurade av den dåliga luften. Men snart, snart, blir det bättre.

onsdag 26 mars 2014

Just nu behöver jag lite chokladkraft, känner jag

Har ni koll på vad som ger er kraft här i livet? Så där till vardags, och på en mer högtravande nivå?

Jag känner att jag kanske lite har glömt bort den saken på sistone. Och glömt bort att människan fungerar som en billig Samsungtelefon: det går att hålla på ett bra tag men sedan heter det plötsligt "BATTERINIVÅ LÅG" och då får man langa fram laddaren fort som attan.

Anyway, jag har en känsla också av att folk ibland tror att de får krafter av vissa saker men egentligen låter det bara bra i ens CV. Sådär, "familjen ger mig kraft", "min tro ger mig kraft". Så kan det ju vara. Fast ibland tror jag att vi får kraft av sånt som att smygäta barnens godis sent på kvällarna eller peta oss i näsan och inspektera kråkorna jättenoga.

tisdag 4 mars 2014

Dagens enkät

Om du hade en superkraft, vad skulle det vara?

Jag kunde tänka mig att vara som Stålmannen i början av serien: ta jättestora hopp från byggnad till byggnad.

Det förefaller mig rejält och tilltalande retro. Dagens superhjältar är så over the top.

söndag 2 mars 2014

Varde ljus

Det hänger nåt slags evighetslågtryck över stan för tillfället. Jag känner alltid i såna lägen hur jag skrumpnar ihop invärtes tills min själ liknar en gammal vindruva som rullat in under ett köksskåp och legat där i tre månader.

Det kanske inte är inbillning heller. Nyss hörde jag på radion om en nordisk undersökning där de kommit fram till att ju större mängder dagsljus man exponeras för, desto mindre ångestfylld blir man. 

Kanske man kan få en charterresa till södern ersatt av FPA om man kan bevisa medicinsk effekt på sjukdomstillstånd? 

Tack och lov att det åtminstone är ljust när man åker till jobbet nu. Och så finns det ju sånt här.

lördag 1 mars 2014

Dags för ett utvecklingssamtal

Nej men på riktigt. Vad är det här? När vårsolen lyser in på bloggen ser jag plötsligt hur här ser ut. Härrigud.

Nu måste jag ta mig en funderare. Hur vill jag ha det egentligen? Vad är det för poäng med en blogg som inte handlar om nåt speciellt? 

Den här får jag inte ur huvudet just nu