torsdag 17 december 2015

Exakt så här dålig är jag

Jag äter bakchoklad (för all annan choklad är slut) när barnen inte ser. Inga som helst krav på smak och konsistens, tydligen, så länge det är choklad.

Sen klagar jag inför min man att jag är så fet. 

Sen tänker jag "nu känns det lite som om jag är förfettad i artären", trots att artären bevisligen inte har några känselceller.

Och ännu har vi inte ens mottagit årets skörd av Aladdin-choklad. Hjälp.

måndag 7 december 2015

Vår dagliga självbehärskning, giv oss idag

1. Huset är fullt av tryffel och marmeladkulor, men jag åt russin i stället.* Idag är det inte godisdag. 

2. Att stiga upp klockan 6 på morgonen, trots att det är mörkt som i Darth Vaders kalsonger.

3. Äta uppvärmda rester till lunch fast man helst vill gå på café.

4. I alla fall ett försök att inte uttala sig elakt trots att man själv känner sig stressad eller attackerad. Det lyckades inte riktigt. Lugn och fin, lugn och fin...

5. Hämtade på dagis och tog hem rätt unge fast det fanns flera andra som verkade mycket mer väluppfostrade och lättmanövrerade.


* = Ok, jag åt EN tryffelbit. Whadda ya want from me? Var glad att jag inte sköt hela asken rakt in i en åder. En kolsvart jävla måndag som den här.

onsdag 2 december 2015

Bisyssla

Dude, jag har inte bloggat på evigheter. Eller motionerat, eller stickat, eller gjort nåt annat trevligt på kvällarna. Det känns som om jag driver en kombinerad barnvakts/logistik/sekreterar/hushållsfirma. Måtte julen komma snart så man får slappa ihop i en soffa och stirra på repriser. Och sticka. Och blogga. Och göra annat trevligt.

Hmm, alltså, jag har gjort helt trevliga saker också, det ska erkännas. Mest på eftermiddagar och helger. Just kvällarna känns som ett extrajobb, dock. Med noll euro i timlön. Och noll euros tillägg för obekväm arbetstid.