tisdag 20 november 2012

Vad kan en sån där dagsljuslampa kosta?

Ay caramba, trögt idag. Naturen har hållit dagsljuset på "energy saving mode" hela dagen och man har fått famla sig fram i den mörka dimma som heter Helsingfors.

Jag är å enda sidan glad över att det inte snöat än, för då är det lättare att röra sig med barnvagn, etc. Och den som varit med om de senaste snörika vintrarna i Helsingfors lär ha fått snö så det räcker för 10-15 år framåt.

Men ändå. Lite vitare än så här kunde det väl få vara. Ett lätt täcke med pudersnö som skulle ljusa upp i kaamoset. Och så där ett par minusgrader, så att det inte var så blött sen då det regnar ner nåt från himlen.

Inte minst önskar jag mig mindre väta eftersom finländska barn nuförtiden inte får bli blöta. Alls. Så fort det regnar minsta droppe, eller marken är lite våt, kräver dagis (inte helt oskäligt) att alla barnen ska packas in i gummistövlar, galonbyxor, regnrockar och vattentäta handskar. Utanpå de bulliga vinterkläderna, för kalla får de ju såklart inte bli heller. Så vi packar och packar, och svettas och svär.

Nä usch. Jag håller tummarna för lite puder på marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar