måndag 25 november 2013

Wardrobe malfunction

Det här med ytterkläder. Är det avancerat på nåt sätt? Borde det finnas en officiell bruksanvisning som kan laddas ner från hälsovårdsmyndigheternas hemsidor?

För så här är det, gott folk: en mössa, i november, den ska täcka hela huvudet inklusive öronen. Speciellt öronen. Det är ju där man fryser mest. En liten kalott uppe på skulten kan möjligen accepteras av religiösa skäl. Men är man en normalsekulär medelsvensson är det inte ett fashion statement, det sänder helt andra budskap. Som "jag köpte en mössa för tvååringar åt mig själv".

Samt: lyssna noga nu alla som är under tjugo så ska tant Maria upplysa er om vad som gäller när vädret övergår i det som vi i detta land brukar kalla "vinter". Knäpp rocken. Knäpp rocken. KNÄPP ROCKEN!!! Nej, det är inte coolt att gå med jackan öppen i minus fem, så att alla kan se din trendiga t-shirt. James Dean skulle ha knäppt rocken. Marlon Brando skulle ha knäppt rocken. Öppen rock i snöstorm betyder inte att du är snyggast i stan, det betyder att du snart kommer att ha halsfluss.

Bevisföremål A. Rocken är knäppt!

1 kommentar:

  1. Åh, fy vad kallt det är dessa första kalla dagar. Det måste vara kallare än tidigare om åren, ja rentav i mannaminne. Klart man knäpper knappen och drar mössan över öronen. Klockrent.

    SvaraRadera