onsdag 2 april 2014

Dagens schema

Det har varit lite gnäll på bloggen (och vid diverse kaffebord i min omgivning) om mina sinande krafter, och det beror på att mina vardagar för tillfället ser ut så här:

6.00 Uppe med tuppen! Laga frukost, veva igång barnen, truga i trötta ungar mat, bemöt för 500:e gången argumentet att en treåring "behööä int kissa" efter en natts sömn. Kläder på alla, check! Gympakläder med, check! Glöm lunchlådan i kylskåpet, check! Ut och iväg. Om det är din tur: för barnen till två olika ställen.

8.00-16.00 Teoretiskt sett är du nu på jobbet, ifall du inte blivit försenad från dagis/förskolan av leveranstekniska skäl, eller om du inte måste gå tidigt för att hämta nån från dito plats. Förlorad arbetstid arbetas in senare, så kortare arbetsdagar gör ingen glad. Mängden arbetsuppgifter motsvarar dessutom ca 120 % av din officiella arbetstid, få det att gå ihop den som kan.

14.00 Här tar du en olaglig kaffepaus som inte ingår i kommunalbranschens stadgor, men jobbet är egentligen det enda stället du kan äta på utan att torka någon annan än dig själv om munnen, så det får passera som "själavård".

16.30 Hemma. Ytterligare en kaffepaus är obligatorisk eftersom allas blodsocker är i botten. Denna paus är dock inte lika rofylld eftersom den ackompanjeras av långrandiga förmaningar, undvikande av saftrelaterade katastrofer och klagomål på menyn.

16.50. NU! SITT NER NU! ANNARS HINNER DU INTE! (Helst på toaletten, så att dörren går att låsa.)

17.00 Plocka städa lägga i en tvättmaskin tömma diskmaskinen läsa saga knäppa på Bamse-dvd:n dammsuga det värsta under köksbordet bädda sängarna hjälpligt föra ut soporna etc etc etc etc...

17.30 Laga mat, hindra treåringen från att förstöra aptiten genom att proppa sig full med "mellanmål".

18.00 Mat! Förmaningar, mjölkkatastrofer, klagomål på menyn. Efterstädning.

19.00 Bada alternativt "spola av det värsta" av ungarna, kvällsfix. Lätta symtom på utmattning hos minst en förälder. Argument kring att treåringar inte behöver kissa före natten, argument kring huruvida tandborstning ska ske med stängd eller öppen mun. Kvällssaga.

20.00 En förälder nattar, den andra har nu "ledigt" vilket inte nödvändigtvis behöver betyda "slappna av" utan lika ofta "gå till butiken".

21.00 Äntligen sover också den envisaste av ungarna. Nu väntar dygnets enda oplanerade tid, en hel timme när du kan "förverkliga dig själv" och "utöva dina hobbyer". Detta förutsatt att dina hobbyer är "titta på teve och äta chips", för nåt annat kan vara svårt att orka med.

22.00 Dags att gå och sova! Annars biter du huvudet av någon imorgon.

Andra familjer tycks dessutom hinna med ett par, tre hobbyer per familjemedlem, men det är överkurs för mig. Tack och lov att det är helg ibland, får man väl säga.

2 kommentarer:

  1. Haha, ja den där "ledig=värdefull egentid i mataffären" känner man igen! Nå, om några år vet man väl plötsligt inte vad man ska göra av all icke-fixar-tid man får när barnen inte behöver hjälp/saga/bad med hjälp av förälder etc...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, då är man säkert så där "men nu är du säkert trött lilla vän då du varit och röstat i kommunalvalet, ska jag skära din biff åt dig?".

      Radera