lördag 14 april 2012

Ti arbeit ilag

Dagens program: besök på Ateneum, som alltid varit en av mina favoritplatser i Helsingfors. Utställningen handlade om Carl Larsson, min gamla husgud. Arrangemangen var oväntat barnvänliga. Alla trivdes.

Men men. Nog får man ju ändå erkänna att logistikkurvan växer exponentiellt när man släpar med sig småbarn. Alltså hur jobbigt det är på en skala med kläder på och av, regelbundna måltider som intas med varierande grader av kladd på café, blöjbyten och toalettbesök, extrautrustning i form av vagnar och barnstolar, för att inte tala om ansträngningar för att ens sällskap inte ska testa yttepyttelite om det går att vicka på tavlorna.

Vuxet sällskap: logistikfaktor 0. Ett barn med sig: logistikfaktor 10. Två barn med sig: logistikfaktor 300, samt 500 bonuspoäng om ena barnet är ett blöjbarn som gjort nr 2 i sin Libero Up-and-go. Har man tre eller fyra barn tror jag bestämt att logistikfaktorn överskrider det statliga gränsvärdet och då får man snällt stanna hemma och se på Bolibompa i stället.

Ja ja. Vi överlevde ju. Och roligt var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar