tisdag 27 november 2012

Åtminstone behöver vi inte sk**a i en grop

Fördelen med att emellanåt bo lite primitivt är att man inser hur bekvämt man har det i sin normala vardag - det kunde faktiskt vara mycket, mycket värre.

Nu står vi inför en kommande wc-renovering och jag brottas med två frågor: hur knöla in ett lyx-spa och/eller tvättstuga på fyra kvadrat, samt var hittar jag en rejäl alkemiguide så jag kan börja knåda ihop lite hemlagat guld? Dyrt lär det ju bli.

Då känns det skönt att komma ihåg sina somrar i skäristugan, som trots en rejäl uppgradering av utedasskvaliteten fortfarande bara har utedass och medhavt vatten i plastbunke. Vi tvättar oss i små byttor (eller inte alls) och undviker i det längsta att bli kissnödiga på natten, speciellt om det är en kall och blåsig natt. Om man är där på vinterbesök undviker man helst att bli kissnödig överhuvudtaget, någonsin.

Så hur det än går med vår renovering är jag ganska säker på att det kommer att finnas a) rinnande vatten med temperaturreglerande termostat, och b) vattenspolande toalett med fungerande avloppsrör. Vilken lyx! Så fantastiskt! Vad behöver man mer än en rejäl wc-bytta, egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar